Een voornaam kiezen voor je baby
 

Het is zover! Jullie verwachten jullie eerste, tweede, derde…  kindje.

Niets is zo moeilijk als het bedenken van een mooie naam. Ga je wel of niet vernoemen, kan je je helemaal vinden in de huidige trend of wil je graag een unieke naam? Wil je één naam of meer namen? Allemaal keuzes waar jullie als aanstaande ouders mee te maken hebben.

 

Veel ouders hebben voor de naamkeuze gelukkig alle tijd. Zodat je zeker weet dat je de naam kiest die bij jullie past. In die tijd kun je ook eens rustig nadenken over de combinatie met jullie namen. Columniste Aaf Brandt Corstius bijvoorbeeld, heeft van haar vader bewust een voornaam met de letter A gekregen, zodat haar initialen A-B-C vormen. Er zijn natuurlijk ook afkortingen die je liever vermijdt, en een vermelding op de lijst met schaamnamen hoeft ook niet per sé.

 

Welke naam je ook kiest: als jullie kleine zijn/haar naam eenmaal heeft gekregen zijn alle andere opties snel vergeten!

Wij inspireren je graag door bijzondere, moderne en hippe namen met je te delen.

 

 

De meest populaire voornamen op MOOI OOK geboortekaartjes

       
Meisjes
 
  Jongens
 
 
Anna Linde Finn Noud
Cato Mirthe Jack Sam
Elin Nora Jax Sep
Julia Nova Max Siem
Lauren Olivia Mees Tijn

 

 

 

Er zijn veel apps die je helpen met het kiezen van een naam. Belangrijke trends die we zagen, en in het nieuwe jaar zijn doorgezet, zijn:

  • Stoere (unisex) namen voor meisjes, Arie Boomsma noemde zijn dochter bijvoorbeeld Bobby
  • Meisjesnamen met a op het einde, zoals Emma en Julia, blijven een all time favorite, ruim 60% van de meisjesnamen heeft dit
  • Jongensnamen met één lettergreep blijven met 70% veruit de populairste lengte voor jongens
  • Als zo’n korte jongensnaam op een x eindigt, zoals Dex, Jax en Lux, dan is hij helemaal trendy

 

Jaarlijks stelt de SVB lijsten op van alle populaire namen van nieuwgeboren kindjes. Dit is een grote bron van inspiratie, maar er staan alleen al 16.000 namen in die maar één keer voorkwamen. Je kunt je voorstellen dat wij op alle geboortekaartjes ook veel mooie en bijzondere namen tegenkomen, daarom vonden we het leuk om een lijst op te stellen met trending namen die wij in de afgelopen tijd tegenkwamen.

 
 

Wil je de voornaam op een geboortekaartje zien?

 

De beste manier om kennis te maken met de naam van jullie baby is natuurlijk op een geboortekaartje! Bij MOOI OOK hebben we een ruime collectie unieke & originele geboortekaartjes in verschillende stijlen. Je kunt ieder kaartje helemaal zelf op maat ontwerpen. Ga dus snel aan de slag en maak gebruik van de twee gratis proefkaarten!