Corona Update

Update zaterdag 9 mei

Er zijn heel momenteel veel pakketten deze week niet traceerbaar via de track en trace. Door de toegenomen drukte door de thuisblijf verplichting (mensen kopen massaal online) in combinatie met de Corona RIVM maatregelen bij de PostNL sorteercentrums blijven nu karren met pakketjes langer staan in het sorteercentrum in afwachting op het sorteerproces. Namens PostNL oprechte excuses. Ze vragen nog even geduld te hebben.

__________________

 

 

Ook wij hebben maatregelen genomen ten aanzien van het Corona virus.

Onze drukkerij is gewoon open. Alle orders worden gedrukt en verstuurd conform de standaard levertijden.

Wij zijn met een klein team en zorgen voor een hygiënische werkomgeving op onze drukkerij.

 

KLANTENSERVICE

Sylvia en Iris werken vanuit huis. Iris is telefonisch bereikbaar op 06 1980 6980, beiden zijn bereikbaar via de mail op team@mooiook.nl

 

 

KAARTJES DRUKKEN

Wij hebben ruim voldoende voorraad van alle papiersoorten en hout dus er is ook geen contact meer tussen ons en leveranciers. De drukkerij wordt momenteel alleen door Geert bemand, er is dus geen fysiek contact met andere mensen.

 

 

LEVERING

Onze bestellingen worden gewoon geleverd via PostNL, ook in Belgie, maar wel volgens een aanpast protocol. Kaartjes kunnen niet worden opgehaald.


Wat betekent dit voor jouw bestelling?

 

- Je pakket wordt zonder fysiek contact bezorgd.

- De pakketbezorger bewaart ruime afstand en blijft buiten

- Je hoeft niet te tekenen voor je pakket, dit doet de bezorger voor je

De kans dat het virus op papier of karton overleeft is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Dat je wordt besmet via een poststuk van ons is zeer klein volgens het RIVM. Als je alle risico's wilt uitsluiten was je handen goed na het openen van het pakket. De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. Volg daarom de bestaande hygiëneadviezen en maatregelen die voor iedereen gelden. 


 


(K) RAAM BORREL

Heb je een kraamkaartje klaar staan om mee te sturen met je geboortekaartje? De borrel kan voorlopig niet doorgaan maar we hebben een creatieve oplossing voor je.


Optie 1 - Je kunt de aankondiging aanpassen naar een mooie foto van jullie kleine zodat je iedereen toch even laat kennismaken met jullie kleine.  Zie hier voor de fotolabels: https://mooiook.nl/geboortekaartjes/losse-labels

 

Optie 2 - Verander de tekst naar (k) raamborrel. Nodig een select aantal mensen uit voor een Raamborrel. Juist, voor het raam laat je jullie familie of vrienden kennismaken met jullie baby al zwaaiend naar elkaar. Beschuitjes kun je van tevoren buiten klaar zetten. Als je elkaar op hetzelfde moment belt kun je ook nog even kletsen. Leuk is anders, maar het is wel een veilig alternatief. Let wel, hou de regels in acht van het RIVM (max. 3 mensen met 1,5 meter afstand van elkaar).

 


Kun je nog wel met een gerust hart een kaartje versturen?

De kans dat jij iemand besmet via een geboortekaartje welke je zelf gaat versturen is heel klein, maar niet helemaal uitgesloten. Toch zijn er mensen die hierover twijfelen na de oproep die het UMCG ziekenhuis in Groningen deed om te stoppen met het sturen van kaarten aan kwetsbare patiënten. Want als het virus mogelijk blijft leven op papier, kun je dan nog wel veilig een kaartje sturen naar je bejaarde oma?

 

'Dat kan als iedereen maar geregeld de handen wast', zegt Jossy van den Boogaard, arts infectieziektebestrijding van de GGD. 'Met name als je hoest, niest of naar de wc bent geweest, maar ook tussendoor moet je steeds je handen wassen. Dan kun je rustig je brievenbus legen en de krant lezen.'

Het virus kon in een laboratorium 24 uur kan overleven op papier. 'Maar daar zijn perfecte omstandigheden voor het virus en die zijn er in het dagelijks leven niet. Daar overleeft het virus veel korter dan men denkt.'

Bron: RTV Noord - 23 maart 2020