10 TIPS VOOR EEN TOPFOTO!

 

1 VOORBEREIDING

Je kunt je foto natuurlijk pas maken als jullie kindje geboren is maar een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt van tevoren bedenken waar en in welke setting je de foto wilt maken. Oefen eventueel met een pop of knuffel.

 

2 KIES JE MOMENT

Je wilt graag een ontspannen en tevreden kindje op de foto. Een heel goed moment voor de foto is vlak na de voeding.

 

3 NEEM DE TIJD

Soms heb je geluk en heb je meteen een perfecte foto maar soms vergt het wat tijd. Neem die tijd ook, want vooral voor een geboortekaartje, is de foto juist de eyecatcher. Lukt het niet zelf, vraag dan een bekende of (hobby)fotograaf om foto’s te maken.

 

3 LICHT

Gebruik bij baby’s geen flits, hier kunnen ze enorm van schrikken. Kies bij voorkeur voor natuurlijk daglicht. Zorg dat je redelijk dicht bij het raam in de buurt bent. Fotografeer niet tegen het licht in maar probeer het licht in je rug te hebben. Licht van de zijkant kan wel weer heel mooi zijn, experimenteer hier mee.

 

4 ACHTERGROND

Momenteel is de trend om je baby te fotograferen met een lichte achtergrond, bijvoorbeeld een licht dekentje of schapenvel. Je kunt ook kiezen voor een kleuraccent, passend bij de kaart. Neem de foto niet te close-up maar houd genoeg ruimte over om de foto eventueel nog bij te snijden zodat deze het beste uitkomt.

 

5 VERSCHILLENDE OOGPUNTEN

Fotografeer je baby vanuit verschillende invalshoeken. Als je baby op de grond ligt, ga dan zelf ook op de grond liggen.

 

6 DETAILS

Het is ook leuk om detailfoto’s te nemen van bijvoorbeeld handjes of voetjes.

 

7 SCHERP

Een baby is nogal beweeglijk en een foto kan daardoor onscherp zijn. Bekijk je foto kritisch voordat je hem plaatst op je kaartje. Let er vooral op dat de oogjes scherp zijn.

 

8 TEMPERATUUR

Het klinkt misschien heel vanzelfsprekend maar zorg ervoor dat de ruimte waarin je je baby fotografeert goed op temperatuur is. Pasgeboren baby’s koelen namelijk snel af. Begin op tijd om de ruimte te verwarmen zodat je zeker weet dat de ruimte aangenaam is voor de foto.

 

9 KLEUR OF ZWARTWIT

Experimenteer eens met je foto’s of ze het mooist zijn in kleur of in zwartwit. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de kleurstelling van je kaartje.

 

10 VRAAG ONS ADVIES!

Is je foto gelukt maar twijfel je nog aan de uitlijning en plaatsing van de foto op je kaart, vraag ons gerust om advies, daar zijn we voor! Wij kunnen je eventueel ook helpen om je foto bij te snijden en/of zwart wit te maken.