Geef een extra boodschap aan je groeipapier geboortekaartje, trouwkaart, rouwkaart, wenskaart en poster. Groeipapier laat je boodschap groeien en bloeien, als je het papier plant.

Groeipapier (ook wel bekend als bloeipapier) is een duurzaam papiersoort dat nog niet veel gebruikt wordt voor kaarten. Groeipapier wordt ook wel zaadpapier genoemd, omdat bloemzaden of groentezaden verwerken worden tussen twee dunne lagen papier. Groeipapier sluit aan bij de trend van het gebruik van duurzame,
natuurvriendelijke en ecologische papiersoorten.

Voor het groeipapier dat we bij MOOI OOK gebruiken is geen boom gekapt. Het bestaat uit handgeschept gerecycled papier dat gemaakt is van papierpulp en een klein deel katoen (100% recyclebaar).

MOOI OOK heeft drie verschillende soorten groeipapier. Klaproos (met zaadjes van rode klaproos met zwarte kern), weidemix (met zaadjes van de aster, korenbloem, coreopsis, gilia, gipskruid, dille) en goudsbloem (met zaadjes van de goudsbloem).
Lees op deze pagina hoe je groeipapier kunt laten groeien.Groeipapier laat je boodschap groeien en bloeien, maar dat gebeurt niet zomaar.
Geef de zaadjes liefde en aandacht en heb vooral veel geduld... De verschillende groeipapieren hebben allemaal zaadjes met een andere duur van ontkiemen en een andere periode waarin ze bloeien (daarnaast heeft weidemix zelf verschillende zaadjes).
Wees dus niet bang als niet alle zaadjes tegelijk ontkiemen of bloeien.

Het groeipapier kun je het beste op kale grond leggen met een heel dun laagje aarde, ongeveer halve centimeter. Kies voor een stuk grond die volledig omgeschoffeld is en waar geen andere planten of gras groeien. Let goed op de periode dat je ze wilt zaaien. Sommige zaadjes hebben eerst kou nodig om te ontkiemen.


Klaproos
Het klaproos groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek, hoe meer zon hoe beter! De beste zaaiperiode is eind februari.
De klaproos zaadjes ontkiemen in ongeveer 8 weken. De klaproos bloeit meestal in juni tot juli.
Let op! De klaproos zaadjes mogen niet te nat staan en liever niet of nauwelijks afgedekt.

Goudsbloem
Het goudsbloem groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek, een pot in de tuin of in een plantenbak of -border. De beste zaaiperiode is in maart, april of mei. De goudsbloemzaadjes (ook wel calendula zaadjes genoemd) ontkiemen in 2 tot 6 weken (de graszaadjes die ook in het papier zitten groeien al na enkele dagen, raak hier niet mee in de war ;-)). De goudsbloem bloeit van juni tot en met oktober.
Let op! De goudsbloemzaadjes mogen niet te nat staan.
 

Weidemix
Het weidemix groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek. Als je ze zaait in september of oktober krijg je in de lente en zomer daarop veel bloemen. De zaden gaan dan in ruste in de winter en kiemen pas als het weer goed genoeg is.

De verschillende weidemixzaadjes
die voorkomen in de kaartjes:

Aster
Korenbloem
Coreopsis
Gilia
Gipskruid
DilleKomt je groeipapier maar niet tot bloei? Dat is jammer en niet de bedoeling natuurlijk!
Heb je onze vijf stappen goed opgevolgd? Er kan altijd iets zijn gebeurd wat je niet in de hand hebt.
Hebben de zaadjes te weinig zon gehad? Zijn er hele lage of hoge temperaturen geweest?
Of heeft het flink geregend? Dan kan het zijn de zaadjes zijn opgedroogd, kapot gegaan of zijn verdronken...
Zo niet? Lees nog eens de informatie over de verschillende zaadjes,
misschien heb je nog net iets te weinig geduld gehad!