Groeipapier laat je boodschap groeien en bloeien, maar dat gebeurt niet zomaar.
Geef de zaadjes liefde en aandacht en heb vooral veel geduld... De verschillende groeipapieren hebben allemaal zaadjes met een andere duur van ontkiemen en een andere periode waarin ze bloeien (daarnaast heeft weidemix zelf verschillende zaadjes).
Wees dus niet bang als niet alle zaadjes tegelijk ontkiemen of bloeien.

Het groeipapier kun je het beste op kale grond leggen met een heel dun laagje arme grond/aarde, ongeveer halve centimeter. Kies voor een stuk grond die volledig omgeschoffeld is en waar geen andere planten of gras groeien. Let goed op de periode dat je ze wilt zaaien. Sommige zaadjes hebben eerst kou nodig om te ontkiemen. Maar, verwacht geen veldje met bloemen. Het is een klein kaartje en niet alle zaadjes zullen ook ontkiemen.

 


Geef een extra boodschap aan je groeipapier geboortekaartje, trouwkaart, rouwkaart, wenskaart en poster. Groeipapier laat je boodschap groeien en bloeien, als je het papier plant.

Groeipapier (ook wel bekend als bloeipapier) is een duurzaam papiersoort dat nog niet veel gebruikt wordt voor kaarten. Groeipapier wordt ook wel zaadpapier genoemd, omdat bloemzaden of groentezaden verwerken worden tussen twee dunne lagen papier. Groeipapier sluit aan bij de trend van het gebruik van duurzame,
natuurvriendelijke en ecologische papiersoorten.

Voor het groeipapier dat we bij MOOI OOK gebruiken is geen boom gekapt. Het bestaat uit handgeschept gerecycled papier dat gemaakt is van papierpulp en een klein deel katoen (100% recyclebaar).

MOOI OOK heeft verschillende soorten groeipapier. Klaproos (met zaadjes van rode klaproos met zwarte kern), weidemix (met zaadjes van o.a. de aster, korenbloem, coreopsis, gilia, gipskruid, dille), tuinkruiden (o.a. Basilicum, bieslook, koriander, rucola en peterselie) en Vergeet-me-niet bloei papier.Veldbloemen mix (uitlopend product op = op)

Het weidemix groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek. Bij voorkeur zaai je het kaartje in de volle grond in april/mei. Laat het kaartje eerst een nachtje weken in lauw water. Als je ze zaait in september of tot half oktober krijg je in de lente en zomer daarop bloemen maar mogelijk komen dan niet alle zaadjes op. (De zaden gaan dan in ruste in de winter en kiemen pas als het weer goed genoeg is). De Veldbloemen mix is een mix met prachtige veldbloemen. De latijnse namen zijn als volgt:

Chrysanthemum parthenium
Gypsophila elegans
Antirrhinum majus
Iberis umbellata
 Lobularia maritima
 Ageratum mexicanum
 Petunia nana
 Salvia Coccinia
Godetia Grandiflora
Dorotheanthus bellidiformis
 

De Nederlandse namen van de veldbloemen
die voorkomen in de kaartjes:

moederkruid
sluierkruid
leeuwenbek
schermscheefbloem
loburaria
mexicaantjes
petunia
salie
clarkia
ijsplant

 
Let op! Niet alle zaadjes komen mogelijk voor in je kaartje en ontkiemen took niet tegelijk. Wij geven géén bloeigarantie op de kaarten.

Klaproos
Het klaproos groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek, hoe meer zon hoe beter! De beste zaaiperiode is eind februari. Laat het kaartje eerst een nachtje weken in lauw water. De klaproos zaadjes ontkiemen in ongeveer 8 weken. De klaproos bloeit meestal in juni tot juli.
Let op! De klaproos zaadjes mogen niet te nat staan en liever niet of nauwelijks afgedekt op arme grond. Wij geven géén bloeigarantie op de kaarten.

Vergeet-me-niet
Het papier met vergeet-me-niet zaadjes groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek, of in een plantenbak of -border in kalkhoudend losse grond. De beste zaaiperiode is juni, juli of augustus.

Bij-vlindermix
De bij-vlindermix papier heeft heel veel weidebloemen zaadjes zoals mix met Koekoeksbloem, kamille, madelief, fiolier, klaver en clarkia. Zaai instructie is hetzelfde als de weidemix.

Weidemix
Het weidemix groeipapier plant je in de tuin op een zonnige plek bij voorkeur in april of mei. Laat het kaartje eerst een nachtje weken in lauw water. Als je ze zaait in september of oktober krijg je in de lente en zomer daarop bloemen. De zaden gaan dan in ruste in de winter en kiemen pas als het weer goed genoeg is.

De verschillende weidemixzaadjes
die voorkomen in de kaartjes:

Aster
Korenbloem
Coreopsis
Gilia
Gipskruid
Dille
Gras

Let op! Een aantal van bovengenoemde bloemsoorten hebben soortgelijke stengels en bladeren als gras. Niet alle zaadjes ontkiemen tegelijk. Wij geven géén bloeigarantie op de kaarten.Komt je groeipapier maar niet tot bloei? Dat is jammer en niet de bedoeling natuurlijk!
Heb je onze vijf stappen goed opgevolgd? Er kan altijd iets zijn gebeurd wat je niet in de hand hebt, vogels en slakken eten graag de zaadjes op.
Maar meestal is de oorzaak dat te rijke grond is gebruikt. Goed bedoeld om potgrond of kiemaarde te gebruiken maar weidemix en klaproos wil juist graag arme grond met een zeer goede drainage. Denk aan al die bloemtjes die tussen de tegels groeien, wit zand zonder voedingstoffen. Of, hebben de zaadjes te weinig zon gehad? Ze hebben minimaal 6 uur zon per dag nodig. Zijn er hele lage of hoge temperaturen geweest? Of heeft het flink geregend? Dan kan het zijn de zaadjes zijn gaan rotten....Of, hebben ze juist geen (vries) kou gehad? Sommige zaadjes zoals klaproos heeft vrieskou nodig om het kiemproces te activeren. Het zaaien vergt aandacht en blijvend aandacht.

 

Let op! Wij geven géén bloeigarantie op de kaarten.