Mat wit

 

Mat wit is een ongestreken papiervariant met een matte uitstraling. Dit papier is helder wit en is uncoated. Hierdoor is het goed te beschrijven en te bestempelen. Het papier heeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Dit papiersoort is zeer geschikt voor dubbele kaarten.

Kleur: wit
Dikte: 300 grams

 

 

 

 


 


Mat wit extra dik

 

Mat wit extra dik is een ongestreken papiervariant met een matte uitstraling. Dit papier is helder wit en is uncoated. Hierdoor is het goed te beschrijven en te bestempelen. Het papier heeft een mooie en natuurlijke uitstraling. Dit papiersoort is alleen geschikt voor enkele kaarten.

Kleur: wit
Dikte: 400 grams

 

 

 


 


Klassiek

 

Klassiek is een ongestreken papiersoort met een klein beetje structuur / reliëf. De kleur is licht gebroken wit. Ondanks de structuur kan het prima digitaal bedrukt worden. Klassiek heeft een oud-Hollandse uitstraling en is bij uitstek geschikt voor kraft karton look en de Museum collectie kaarten.

Kleur: gebroken wit
Dikte: 260 grams


 


 


Klassiek extra dik

 

Klassiek extra dik 320 grams heeft dezelfde uitstraling en omschrijving als de klassiek 260 grams. Klassiek heeft een oud-Hollandse uitstraling. De 320 grams variant is net wat dikker en steviger en geeft wat grotere kaarten een prachtige stevigheid.

Kleur: gebroken wit
Dikte: 320 grams

 


 


 


Linnen

 

Linnen is een 300 grams papiersoort. Linnen is een prachtige hoogwitte papiersoort met een linnenstructuur. Het geeft een chique uitstraling. Door de hoge witheid komen de kleuren extra tot hun recht. Linnen is zeer geschikt voor dubbele vintage stijl kaarten en onze museum collectie.

Kleur: spierwit
Dikte: 300 grams


 

 


 


Wit karton

 

Wit karton 530 gram. Een gerecycleerd, wit karton met een zacht oppervlak. Gemaakt van 100% post-consumer gerecycleerde vezels. Variaties in de tint, verschillen in het oppervlak, alsmede deeltjes in het papier die verschillen van grootte en hoeveelheid, zijn allemaal typische karakteristieken van ons karton. Elk vel (dus ook kaartje) is daarom uniek. De levertijd van karton is 2-4 werkdagen.

Kleur: wit
Dikte: 530 grams


 

 


 


Grijs karton

 

Grijs karton 530 gram. Een gerecycleerd, grijs karton met een zacht oppervlak. Gemaakt van 100% post-consumer gerecycleerde vezels. Variaties in de tint, verschillen in het oppervlak, alsmede deeltjes in het papier die verschillen van grootte en hoeveelheid, zijn allemaal typische karakteristieken van ons karton. Elk vel (dus ook kaartje) is daarom uniek. De levertijd van karton is 2-4 werkdagen.

Kleur: grijs
Dikte: 530 grams


 

 


 


Naturel karton

 

Naturel karton 530 gram. Een gerecycleerd, naturel karton met een zacht oppervlak. Gemaakt van 100% post-consumer gerecycleerde vezels. Variaties in de tint, verschillen in het oppervlak, alsmede deeltjes in het papier die verschillen van grootte en hoeveelheid, zijn allemaal typische karakteristieken van ons karton. Elk vel (dus ook kaartje) is daarom uniek. De levertijd van karton is 2-4 werkdagen.

Kleur: naturel
Dikte: 530 grams


 

 


 


Kraft karton

 

Kraft karton 460 gram. Ons kraft karton is een ongestreken en ongebleekt kraft karton met een unieke natuurlijke look en feel. Deze stoere en robuuste papiersoort bestaat uit minimaal 15% gerecycleerde vezels en is tevens volledig recyclebaar.

Kenmerkend voor dit pure kraft papier is het egale gladde oppervlak, de hoge stijfheid en weerstand tegen doorscheuren.


Kleur: kraft bruin
Dikte: 460 grams

 

 


 


Wit karton

 

Wit karton 700 grams karton en 1,25 mm dik. Luxe, robuust en dik karton met een off white kleur. De structuur is mat en grof met een lichte “linnen” structuur. Variaties in de tint, verschillen in het oppervlak, alsmede deeltjes in het karton die verschillen van grootte en hoeveelheid, zijn allemaal typische karakteristieken van ons karton. Elk vel (dus ook kaartje) is daarom uniek. Een kaart van 15 x 10 cm en 13 x 13 cm kan je met 1 postzegel verzenden. Voor grotere kaarten heb je 2 nodig. De levertijd van karton is 2-4 werkdagen.

Kleur: gebroken wit
Dikte: 700 grams

 

 


 


Ecologisch crème

 

Ecologisch crème (300 grams boomvrij) is gemaakt van olifantsgras. Olifantsgras groeit op braakliggende terreinen. Deze bijzondere plant welke lijkt op riet kan wel 4 meter hoog worden (zo groot dat een Olifant zich kan verstoppen, vandaar deze naam) en groeit zeer snel. Het neemt 4x zoveel CO2 op als een bos met bomen en groeit uitstekend op arme grond zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit Ecologisch crème papier is geproduceerd op Nederlandse bodem, het heeft dus maar een heel klein stukje hoeven reizen. Het papier is 100% recyclebaar. Het papier heeft zichtbare natuurlijke vezels en een natuurlijke creme kleur welke kan verschillen per kaart. 

Kleur: crème
Dikte: 300 grams

 


 


Ecologisch crème (karton)

 

Ecologisch crème (500 grams boomvrij) is gemaakt van olifantsgras. Olifantsgras groeit op braakliggende terreinen. Deze bijzondere plant welke lijkt op riet kan wel 4 meter hoog worden (zo groot dat een Olifant zich kan verstoppen, vandaar deze naam) en groeit zeer snel. Het neemt 4x zoveel CO2 op als een bos met bomen en groeit uitstekend op arme grond zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit Ecologisch crème papier is geproduceerd op Nederlandse bodem, het heeft dus maar een heel klein stukje hoeven reizen. Het papier is 100% recyclebaar. Het papier heeft zichtbare natuurlijke vezels en een natuurlijke creme kleur welke kan verschillen per kaart. 

Kleur: crème
Dikte: 500 grams

 


 


Ecologisch wit

 

Ecologisch wit  (350 grams boomvrij) wordt gemaakt van 1-jarige gewassen, met name van suikerriet, hennep en linnen. Deze gewassen werden voorheen gewoon verbrand als afval. Voor de productie van ecologisch offwhite papier worden geen bomen gebruikt, wordt er geen gerecycled papier gebruikt en wordt minder energie verbruikt vergeleken met “gewoon” papier. Dit papier heeft een prachtige natuurlijke structuur zonder zichtbare vezels en is iets verfijnder dan Klassiek papier. Het papier is 100% recyclebaar. 

Kleur: wit
Dikte: 350 grams


 


 


Ecologisch naturel kraft

 

Ecologisch naturel kraft (Paperwise - 295 grams boomvrij)  is gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. Voor de productie van dit papier worden dus geen bomen gebruikt. Het naturel kraft is een papiersoorten van A-kwaliteit met een natuurlijke (ongebleekt, niet geverfd) naturel kraft karton kleur welke per kaartje kan verschillen. Het papier is 100% recyclebaar. 

Kleur: naturel kraft
Dikte: 295 grams


 

 


 


Groeipapier Klaproos

 

Groeipapier Klaproos is een soepel soort ongestreken, ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van klaproos zaadjes. Dit natuurlijk bloeipapier kun je in de grond stoppen zoals ieder ander bloemzaad. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er mooie klaprozen uit.
Let op! Klaproos is ambachtelijk handgeschept papier. Kaarten kunnen daarom dikker of dunner aanvoelen dan andere (van dezelfde partij).

Kleur: wit
Dikte: (ongeveer) 200 grams

 

 


 


Groeipapier Weidemix

 

Groeipapier Weidemix is een zachter soort papier (dan klaproos) van ongestreken,ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van zaadjes van diverse weidebloemen. Iets grover van structuur (vanwege de wat dikkere zaadjes) dan de klaproos variant. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er de mooiste weidebloemen uit (oa. Asters, Korenbloem, Coreopsis, Gilia, Gipskruid, en dille).
Let op! Weidemix is ambachtelijk handgeschept papier. Kaarten kunnen daarom dikker of dunner aanvoelen dan andere (van dezelfde partij).


Kleur: wit
Dikte: (ongeveer) 240 grams

 


 


Groeipapier goudsbloem

 

Groeipapier goudsbloem is een soepel soort ongestreken, ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van goudsbloembladeren en zaadjes (ook wel Calendula genoemd). Dit vrolijk en frisse bloeipapier is afkomstig uit Europa. Je kunt het in de grond stoppen zoals ieder ander bloemzaad. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er mooie goudsbloemen uit. 
Let op! Goudsbloem is ambachtelijk handgeschept papier. Kaarten kunnen daarom dikker of dunner aanvoelen dan andere (van dezelfde partij). De kaarten krijgen een recht gesneden rand, geen gerafelde rand zoals op de foto.

Kleur: wit
Dikte: (ongeveer) 200 grams

 


 


Groeipapier vergeet-me-niet

 

Groeipapier vergeet-me-niet is een soepel soort ongestreken, ongebleekt en 100% gerecycleerd papier voorzien van vergeet-me-niet zaadjes. Dit mooi wit, soepele bloeipapier is afkomstig uit Europa. Je kunt het in de grond stoppen zoals ieder ander bloemzaad. Het groeipapier maak je eerst nat zodat het zaadje ruimte krijgt om te kiemen. Met een goede verzorging (regelmatig water geven) komen er mooie vergeet-me-nietjes uit. 
Let op! Vergeet-me-niet is ambachtelijk handgeschept papier. Kaarten kunnen daarom dikker of dunner aanvoelen dan andere (van dezelfde partij).

Kleur: wit
Dikte: (ongeveer) 200 grams

 


 


Asparagus

 

Asparagus papier is een natuurlijk, handgeschept papiersoort met de fijne bladeren van de asparagus plant erin verwerkt. Het asparagus papier is met zijn 200 grams licht en voelt zacht aan. Doordat de bladeren van de asparagus verschillen in grootte en dikte, krijgt elk kaartje zijn eigen unieke structuur.

Kleur: Gebroken wit
Dikte: 200 grams 


 


Kalkpapier

 

Kalkpapier is 230 grams doorzichtig papiersoort. De kleur is melkwit en semi transparant. Dit papiersoort is te bestellen in combinatie met al onze andere papiersoorten in de vorm van labels. We raden wel aan om het te combineren met papiersoorten die meer dan 230 grams zijn.

Let op! Kalkpapier is alleen enkelzijdig te bedrukken. 

Kleur: melkwit transparant
Dikte: 230 grams


 


 


Écht Berkenhout

 

Écht berkentriplex hout van 1 mm dik. Voor unieke kaartjes kies je voor écht hout. Ondanks de dikte is dit hout sterk. Het wordt ook wel vliegtuigtriplex genoemd, omdat het gebruikt wordt in de vliegtuigbouw vanwege de kenmerkende eigenschappen. Het hout is licht van gewicht, buigzaam en zeer sterk. Omdat het hout zo licht is kan het met 1 postzegel worden verstuurd tot en met een afmeting van 10 x 20 cm (Weeg het wel even na, hout is een natuurproduct en sosm kan een kaartje nét iets zwaarder zijn).

Hout is een "werkend" natuurlijk materiaal waar oneffenheden in kunnen voorkomen zoals strepen of noesten. Ook kan het hout iets kromtrekken. Het kan ook zijn dat je proefkaartje een andere tint heeft dan je oplage. Ieder kaartje is uniek. Let op: De bedrukking met inkt op houten kaartjes is niet dekkend waardoor je een prachtige vintage look krijgt maar niet de heldere kleuren van je beeldscherm. Vraag daarom altijd een proefdruk aan.

Gebruik je wit in je ontwerp? Dit blijft onbedrukt. Hou hier rekening mee in je ontwerp. Ontwerp daarom geen namen of teksten in het wit, dit wordt dus niet gedrukt (maar behoud / krijgt dus de kleur van het hout). 

Kleur: hout
Dikte: 1 mm 


 


Papier soorten voorbeelden

 

Lastig een keuze te maken tussen alle papiersoorten die wij bieden? Bestel een papier samples waaier zodat je alle papiersoorten kunt voelen en kunt zien hoe de kleuren uitkomen.

Bestel de waaier hier: https://mooiook.nl/mooi-verzenden/toeslagen/papierwaaier-papier-samples